Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Йос Верстапен: Макс се оплака от колата. Връщат се към версия от...

Йос Верстапен: Макс се оплака от колата. Връщат се към версия от началото на сезона – това говори достатъчно

3898
0
Йос Верстапен, Хелмут Марко
Йос Верстапен и Хелмут Марко; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Йос Верстапен не пропусна Гран при на Нидерландия и този път присъствието му се размина с директни скандали с тима на Ред Бул. Бившият пилот от Формула 1 обаче не си мълча и критикува остро отбора на сина си. Той заяви, че Макс се опитва да си върши работата, но няма кола, която да му го позволи. Освен това каза, че синът му се оплаква от болида и отборът бързо трябва да внесе промени, които да подобрят поведението му.

„Фактът, че бе втори (в квалификацията), е положителен. Но когато е втори на три десети и половина от секундата, то аз изпитвам известно притеснение за предстоящите състезания“, посочи Йос Верстапен

„Те (Макларън – б.р.) вървят като ракети, а ние имаме проблем. Ред Бул прави всичко възможно, но честно казано, не се получава. Началото на сезона изглеждаше силно, но изведнъж изгубихме всичко. Според мен новостите не помогнаха кой знае колко – то се вижда. Дразнещо е и мисля, че трябва да вложат абсолютно всичко, за да подобрят ситуацията“, продължи Йос.

„Макс се оплаква от баланса. Каза го пак след квалификацията: няма баланс, и предната, и задната част са нестабилни. Това прави натискането трудно. Просто не знаеш какво ще се случи. Говорих с Макс и той не е доволен. То се вижда, но и аз го забелязвам“, добави бащата на трикратния световен шампион.

След състезанието Верстапен старши бе дори още по-остър.

„Може би не трябва да го казвам, но ще го направя въпреки всичко. Фактът, че трябва да се връщат към колата от началото на годината, говори достатъчно. В момента просто нищо не е наред.“

„Мисля, че трябва да се погледнат внимателно в огледалото. Макс знаеше какво ще стане (в надпреварата). Нямаше никакъв шанс. И ако продължава така, останалата част от годината ще е много трудна. Макс прави всичко по силите си, но няма необходимия инструментариум, за да си свърши работата. Самото му класиране втори в квалификацията вече бе изключително“, коментира още Йос Верстапен.

„Не всичко трябва да се замазва. Време е – ако вече не е и твърде късно – да се погледнем критично. Добри хора напускат отбора. Много съм недоволен от случващото се. Ставащото не може да се представи по добър начин, ситуацията е сериозна. Макс не е доволен от тази кола. Сега зависи от [Кристиан] Хорнер да върне отбора обратно в правилната посока“, продължи бившият пилот.

На въпрос дали според него Хорнер може да обърне нещата Йос отговори: „Ще ме изненада ако успее. В момента ще кажа не. Много неща трябва да се случат. Целият дух на екипа да се промени.“