Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко отписа конструкторската титла за Ред Бул

Марко отписа конструкторската титла за Ред Бул

4448
0
Макс Верстапен, Ред Бул F1
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Хелмут Марко отписа титлата при конструкторите за тима на Ред Бул след Гран при на Азербайджан. Макс Верстапен финишира пети по улиците на Баку, а Серхио Перес не стигна до карирания флаг заради катастрофа в самия край на състезанието. След 17-ия кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2024 г. Макларън излезе начело в подреждането при отборите с 476 точки. Ред Бул е на второ място с 456. Ландо Норис от Макларън дори каза след надпреварата, че в отбора на Уокинг се тревожат повече за Ферари по отношение на битката сред отборите, отколкото от Ред Бул.

След финала Марко бе попитан от Скай Германия дали е отписал конструкторския шампионат.

„Честно казано, да“, отговори съветникът на Ред Бул в F1

„Вярваме, че от Остин ще имаме пакет, който ще ни направи конкурентоспособни. Вероятно дори много конкурентоспособни“, допълни австриецът.

За другата титла Марко все пак залага на липсата на явна и категорична подкрепа в Макларън за един от пилотите на отбора.

„Положителното е, че [Оскар] Пиастри е много близо до Ландо. Няма да има яснота (за предимство на единия) заради папая правилата“, отбеляза той.

Марко не веднъж досега е посочвал досега през сезон 2024, че съперниците на Ред Бул и в частност на Макс Верстапен си взимат точки едни на други.

Шефът на тима от Милтън Кийнс Кристиан Хорнер пък все пак намери нещо положително в представянето на екипа си

„Според мен всъщност Перес можеше да спечели състезанието. Той първоначално изгуби много време зад Алекс Албон. След това Ландо го задържа, което позволи на Оскар да запази позицията си на пистата. Ако се вземе представянето на Чеко тук за база, то мисля, че сме постигнали подобрение. Крайният резултат е разочароващ като се има предвид къде се класира Ландо в квалификацията, а ние не успяхме да го бием, но за щастие той не спечели големи точки“, коментира Хорнер.