Начало Избрани Мерцедес отбелязва 50-ата годишнина на Петронас със специално оцветяване на F1 W15...

Мерцедес отбелязва 50-ата годишнина на Петронас със специално оцветяване на F1 W15 в Сингапур

1327
0
Мерцедес F1 W15 Сингапур 2024 Петронас
снимка: Мерцедес

Мерцедес ще отбележи 50-ата годишнина на компанията Петронас със специално оцветяване на болидите F1 W15 за Гран при на Сингапур. 18-ти кръг от световния шампионат на Формула 1 ще се проведи този уикенд. Автомобилите на Люис Хамилтън и Джордж Ръсел ще са в емблематичното за Петронас изумрудено зелено. Надпреварата е избрана заради близостта на Сингапур до дома на Петронас Малайзия, където вече не се провежда старт от Формула 1.

Компанията Петронас е основана през 1974 г. и работи с Мерцедес от момента, когато щутгартският концерн се завръща в F1 през 2010 г. Тя е основен партньор на екипа от Бракли, който винаги отбелязва приноса ѝ за спечелените осем поредни титли при конструкторите в периода 2014-2021 г.

„Партньорството ни с Петронас е най-дългото ни сътрудничество и продължава да е изключително силно“, отбеляза шефът на Мерцедес в F1 Тото Волф

„Споделяме обща отдаденост към иновациите и представянето. Това ни помогна да постигнем невероятни успехи заедно, за които Петронас има централно значение. За всяка компания е невероятно постижение да празнува 50-та годишнина. Нямаме търпение да продължим да работим заедно още дълги години“, допълни Волф.

Хамилтън и Ръсел също поздравиха Петронас за годишнината.

„Компанията е заедно с екипа във всяка стъпка от момента, когато се присъединих към отбора през 2013 г. Тя изигра ключова роля за успехите ни, включително шестте ми титли с Мерцедес. Затова за нас е привилегия да отпразнуваме случая и общото ни пътешествие. Оцветяването изглежда невероятно. Нямам търпение да видя колата в гаража ни утре и да седна зад волана в петък. Сигурен съм, че феновете ще я харесат и тя ще блести ярко под светилните на Сингапур“, каза Хамилтън.

Ръсел също каза, че дизайнът е брилянтен и „фантастичен начин да отбележим едно толкова голямо постижение“

„Нямам търпение също така да продължим с празненствата в Малайзия другата седмица. Винаги е страхотно да посещаваме кулите на Петронас в Куала Лумпур и да се срещаме с хората, които толкова са допринесли за успехите ни“, добави Ръсел.