Начало Избрани Норис оглави класирането в третата тренировка в Марина Бей

Норис оглави класирането в третата тренировка в Марина Бей

1699
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис беше най-бърз в третата свободна тренировка в Марина Бей. Състезателят на Макларън записа обиколка за 1:29.646 мин. Втори и трети в сесията завършиха Джордж Ръсел (Мерцедес) и Оскар Пиастри също с Макларън.

Условията преди началото на третата тренировка на Марина Бей бяха подобни на тези от първата. Температурата на въздуха беше 30 градуса, а тази на асфалта- 38. Влажността отново беше висока, което не е неочаквано за тази част на света. Над трасето все още имаше дневна светлина.

В първите няколко минути нямаше активност на пистата Марина Бей. Алонсо все пак излезе на трасето за опознавателна обиколка. Испанецът се прибра в бокса и не записа време. Междувременно на трасето се появи гущер, който предизвика развяване на червен флаг.

Алонсо поведе след първите опити на пилотите. Двукратният световен шампион записа време за 1:33.306 мин. Втори беше Льоклер. Пиастри поведе в класирането, следван от Ръсел и Хамилтън. Всички състезатели в челото бяха записали времената си със средно твърди гуми

Верстапен водеше след първите 20 мин. от третата тренировка на Марина Бей. Пилотът на Ред Бул записа време за 1:32.044 мин. Веднага зад него се нареди Перес. Льоклер беше шести, а Сайнц- извън топ 10. Същевременно Гасли допусна грешка и едва не се удари в стената около 16-ти завой.

Льоклер оглави класирането след преполовяването на третата свободна тренировка в Марина Бей. Състезателят на Ферари записа обиколка за 1:31.525 мин с гуми медиум. Втори се намираше Верстапен, следван от Норис, Хамилтън, Ръсел, Сайнц, Пиастри, Перес, Магнусен и Хюлкенберг. Албон допусна грешка и имаше контакт със стената.

Във втората фаза от тренировката F1 пилотите започнаха да слагат най-меките гуми на Пирели. Колапинто записа шесто време след първото си излизане с меки гуми. Аржентинецът няма предишен опит на пистата Марина Бей. Ботас и Жу също записаха постижения с меки гуми, но бяха в дъното на таблицата.

Ръсел записа най-бързия тур 20 мин. преди финала на последната свободна тренировка на пистата Марина Бей. Пилотът на Мерцедес закова хронометъра на 1:30.125 мин. с гуми софт. Албон даде второ време също със софт. Англо-тайландският състезател беше изместен от Пиастри и Хамилтън. Тепърва се очакваше времената да се подобрят.

Норис сложи меки гуми и записа обиколка за 1:29.646 мин. Верстапен даде четвърто време, докато Льоклер и Сайнц още не бяха записали времена с меки гуми. В дъното се намираха състезателите на Заубер, Хаас и Алпин. Сайнц даде пето време и остана на повече от секунда спрямо Норис. Испанецът попадна в сериозен трафик и допусна няколко грешки. Льоклер също даде пето време и беше на над 9 десети от Норис. Състезателят на Ферари беше крайно недоволен от поведението на своя болид.

Във финалните минути пилотите опитаха да подобрят времената си. Льоклер се отказа от последната си обиколка и отново страдаше от липса на сцепление. В крайна сметка Норис оглави класирането след финала на третата тренировка, следван от Ръсел и Пиастри. Зад тях се наредиха Верстапен, Льоклер, Сайнц, Хамилтън, Албон, Колапинто и Алонсо.