Начало Избрани Норис: Беше много трудно, особено в квалификацията

Норис: Беше много трудно, особено в квалификацията

822
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис спечели квалификацията за Голямата награда на Сингапур. Пилотът на Макларън показа отлично темпо от началото на уикенда и потвърди това в сесията, която приключи малко по-рано. Утре Норис ще потегли от полпозишън и ще опита да запише трети успех в кариерата си.

Норис показа отлична скорост от началото на рейс уикенда в Сингапур. Британецът остана втори в първата тренировъчна сесия на уличното трасе. После той оглави класирането във втората петъчна тренировка и отново беше много бърз. Въпреки това той не беше напълно доволен и вярваше, че може да отключи още скорост

По-рано днес Норис беше най-бърз и в третата свободна тренировка на Марина Бей. Състезателят на Макларън отново летеше на пистата и се превърна в абсолютен фаворит за квалификацията.

Норис прескочи с лекота първите два сегмента, макар и да не блестеше чак толкова. В последния сегмент той изчака максимално, преди да започне единствената си бърза обиколка. Норис се представи отлично и оглави класирането след приключването на сесията. Така той записа шести полпозишън от началото на сезона.

„Беше много трудно, особено в квалификацията. Беше ми малко трудно да напредвам много и да постигам по-силно време за обиколка“, сподели Норис.

„Всички момчета наоколо сякаш ставаха все по-бързи и по-бързи. Тва ме постави под малко по-голямо напрежение и особено заради факта, че имам прави на една обиколка в края. Но това беше достатъчно за полпозишън и съм доволен от това, особено в Сингапур.“

„Така че усещането е добро. Чувствах се добре през целия уикенд. Чувствах се уверен, може би не толкова в квалификацията. В крайна сметка си свършихме работата“, добави пилотът на Макларън.

Норис има възможността да намали изоставането си спрямо Макс Верстапен. Но нидерландецът ще потегли веднага зад него на второ място. Затова стартът ще е ключов за изхода на надпреварата през утрешния ден.

„Вярвах, че ще сме бързи, така че не се налагаше да натискам прекалено много. Можех просто да правя това, което правех през целия уикенд“, каза Норис.

„Хубаво усещане е, тъй като не трябваше да се надпреварвам с другите. Но бе доста сложно, колата се движи бързо, а пистата е неравна.“

„Лесно е да катастрофираш, дори и да излезеш настрани с един метър. Тук си плащаш цената за прекалено рисково каране и натискане на колата. Но аз запазих хладнокръвие и направих това, което трябваше да направя“, добави пилотът на Макларън.


Съотборникът на Норис Оскар Пиастри остана пети в квалификацията. Австралиецът оглави класирането след първите опити в Q3 и преди удара на Сайнц. После Пиастри така и не успя да запише толкова добро време и беше изпреварен от няколко съперници

Шефът на Макларън Андреа Стела също коментира събитията от квалификация и призна, че е било стресиращо за всички.

„Беше стресиращо за всички. Това не беше една от най-чистите обиколки за Ландо. Той се обади по радиото и каза „о, направих някои грешки“. Когато казва това, обикновено е бърз. Той беше бърз във всяка сесия, така че заслужава това. Можеше да бъдем по-високо и с Оскар, така че трябва да потърсим причините, но все пак силно представяне за тима“, каза Стела.