Начало Избрани Хамилтън: Изведнъж автомобилът ми оживя

Хамилтън: Изведнъж автомобилът ми оживя

762
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Люис Хамилтън финишира на трета позиция в квалификацията на пистата Марина Бей. Пилотът на Мерцедес беше една от приятните изненади в днешната сесия. Хамилтън призна, че автомобилът му „изведнъж е оживял“, след като в началото на уикенда той се притесняваше дали ще стигне до топ 10.

Хамилтън беше много песимистично настроен след вчерашните свободни тренировки. Седемкратният световен шампион се бореше с недозавиване и трудности с баланса на своя болид. Той дори призна, че той и неговият тим са „изгубени“ и отписа участие в третия сегмент от квалификацията

Днес положението за Хамилтън се подобри. Състезателят на Мерцедес беше седми в последната свободна тренировка. Но от друга страна, изоставането му от Ландо Норис отново беше повече от секунда.

В квалификацията Хамилтън показа добро темпо и прескочи с лекота първите два сегмента. В началото на Q3 британецът не успя да запише обиколка заради излитането на Карлос Сайнц. Следователно всичко щеше да се реши в последните секунди на сесията.

Хамилтън показа добра скорост в единствения си летящ тур в Q3 и даде трето време. Така той се нареди веднага зад Норис и Верстапен и поднесе приятна изненада.

„Човече, квалификациите бяха катастрофа за мен през цялата година. Работих, работих и работих, за да се върна там“, сподели Хамилтън веднага след края на сесията. „Изведнъж автомобилът ми оживя. В него остана още малко скорост, но съм доволен и от този резултат.“

„Променихме всичко по отношение на баланса, движението нагоре и надолу, а механиците бяха безупречни, така че им благодаря за всичко. „Мисля, че с управлението на [гумите] може би ще успеем да се справим с тези момчета. Ще дадем всичко от себе си“, добави пилотът на Мерцедес.

Хамилтън изказа благодарностите си за добре свършената работа в гаража, както и симулатора в Бракли.

„Искам също така да изкажа големи благодарности на всички в гаража. През целия уикенд се движехме на ръба. Те положиха големи усилия, за да поставят автомобила на добро място. Сега стартираме от солидно място, за да се борим за подиума утре. Не знаем точно къде ще бъде състезателното ни темпо в сравнение с другите, но с промените, които направихме през нощта, се усеща, че сме се подобрили от петък насам. Ще дадем всичко от себе си в неделя“, завърши Люис Хамилтън.

Съотборникът на Хамилтън Джордж Ръсел финишира четвърти. Британецът също показа силно темпо след трудностите през вчерашния ден и катастрофата на осми завой

„Ако вчера ни бяхте казали, че ще се класираме на втора редица на стартовата решетка, щяхме да приемем това. След подобренията, които направихме през нощта и с усещането за автомобила в FP3, щях да преосмисля решението си“, каза Ръсел.

„Чувствах се изключително уверен в автомобила и всичко вървеше лесно. Това усещане обаче ни напусна в Q1 и дори щях ви отхапя ръката за четвъртото място. Страдахме от липса на сцепление и едва успявахме да преминем през всеки сегмент до Q3. Все пак успях да направя прилична обиколка, след като стигнахме дотам. Като цяло не можем да бъдем разочаровани от това да видим къде завършихме деня.“

„Можем да разглеждаме днешния ден като добро възстановяване. Вчера бяхме на път да затънем в средата на колоната, а ето, че сега сме на втора редица. С удоволствие бихме започнали по-напред. Отборът свърши страхотна работа, за да ни върне на правилния път, така че им благодаря. Надявам се утре да атакуваме и да се борим за подиума“, добави пилотът на Мерцедес.