Начало Избрани Зак Браун и Хорнер се разбрали на прибиране – летели заедно от...

Зак Браун и Хорнер се разбрали на прибиране – летели заедно от Сингапур

451
0
Зак Браун, Кристиан Хорнер
Зак Браун и Кристиан Хорнер; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Зак Браун и Кристиан Хорнер се разбрали на прибиране заедно от Сингапур. Главният изпълнителен директор на Макларън Рейсинг публикува снимка заедно с шефа на Ред Бул в Гран при в еднакви пижами.

„Мирът в F1 бе възстановен на полета за вкъщи (къде е Нетфликс, когато ти трябват!)“, написа Зак Браун. „Но битката ще продължи на пистата. Какъв невероятен спорт!“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zak Brown (@zbrownceo)

Зак Браун каза след Гран при на Сингапур, че ще зададе въпроси относно най-бързата обиколка на Даниел Рикиардо в състезанието

Според него тя бе направена, за да се помогне на Макс Верстапен в битката за световния шампионат срещу Ландо Норис. Американският мениджър от доста време периодично повдига въпроса за това, че два отбора във Формула 1 имат един и същи собственик – Ред Бул и Виза РБ (бившият Торо Росо/Алфа Таури). Той нарече случилото с най-бързия тур в Сингапур „прекрасна игра на А и Б отбор“.

Хорнер заяви, че всеки отбор взима независими решения. Той добави също така, че Рикиардо получава бонус за най-бърза обиколка.

Правилото, че пилотът, който е направил най-бързия тур в състезание, получава допълнителна точка ако се е класирал в топ 10 бе въведено през 2019 г. Условието състезателят да е сред първите десет в надпревара бе добавено, за да се избегне превръщането на последните обиколки в своеобразна квалификация между болиди във втората на част на колоната. В този момент битката в челото или е приключила и пилотите пазят местата си, или борбата е такава, че на участващите им е последна грижа да гонят най-бърз тур. Случвало се е водещият пилот да направи бокс за меки гуми, за да запише най-добрата обиколка, но за това е необходим достатъчен аванс. Ландо Норис каза в Сингапур, че е имал подобна идея, обяснявайки двете си грешки, при които подпря мантинелите.

От Виза РБ посочиха, че са искали Рикиардо да направи нещо запомнящо се, имайки предвид, че това може би бе последната му Гран при. Очаква се всеки момент да бъде обявено, че Лиам Лоусън ще довърши сезона за отбора от Фаенца.

Същевременно бе посочено, че Зак Браун може да поставя въпроса за общия собственик на Ред Бул и Виза РБ колкото иска – правило, което да забранява това, няма. Андреа Стела бе попитан дали подобно поведение обаче е етично и отказа да коментира темата.

„Ние трябва да се потрудим, за да не опират нещата до една точка. Но малко се изненадах, че най-големият приоритет на Рейсинг Булс (в F1 често използват други имена за тима от Фаенца – б.р.) в Сингапур бе да запише най-бързата обиколка“, заяви Стела

„С Даниел сме приятели, подкрепям го и просто се радвам, че може да добави това към статистиката си. Но да говоря за спортсменство би било нередно. Нямам никакво доказателство да твърдя, че Рейсинг Булс се бори за най-бързата обиколка, за да подкрепи Ред Бул. Просто го намирам за малко странно“, допълни Стела.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)