Начало Картинг Много силен финал за Алекс Лазарус в италианския картинг шампионат

Много силен финал за Алекс Лазарус в италианския картинг шампионат

21
0

Много силно представяне във финала на шестия и последен кръг от италианския картинг шампионат в Лонато записа българският пилот Алекс Лазарус. Той се състезава в клас Mini Gr.3, където по традиция имаше най-много участници – 46 пилоти, като право на участие в двата финала получават най-бързите 36.

Алекс се класира 18-ти в общото подреждане в квалификацията. Сесията беше изпъстрена с много грешки на пилотите и разликите бяха много малки. След това в двата манша Лазарус успя да се пребори за две 18-ти места. Това му осигури 23-то място на стартовата решетка за първия финал.

Във финала Алекс пилотира без грешка, стартира 23-ти и до финала спечели 14 позиции, за да завърши 9-и. Лазарус беше сред най-бързите по сектори в атаката си към топ 10. Той успя да постигне 78 км/ч максимална скорост в най-бързата част на пистата. Във втория финал на шестия кръг от картинг шампионата на Италия Лазарус също постигна добър резултат – 13-то място.

„Преди уикенда вярвахме, че имаме шанс за място в топ 10“, коментира бащата на Алекс Джо Лазарус. „Конкуренцията тук е много силна и квалификациите и състезанията често са хаотични, стават много инциденти и децата губят ритъма на пилотиране. Но в първия финал Алекс направи страхотно състезание – атакува навсякъде и спечели 14 позиции. Все още обаче съотборниците на Алекс карат по-добри машини от неговата, но той показа, че има потенциал да се бори с най-добрите.”