Начало Избрани Ред Бул ще има новости за пода и предното крило на RB20...

Ред Бул ще има новости за пода и предното крило на RB20 за Остин

679
0
Макс Верстапен, Ред Бул F1
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Ред Бул ще има новости за Гран при на САЩ в Остин, Тексас, както обяви по-рано Хелмут Марко. В края на сезона отборите вече нямат възможност за кой знае колко големи промени – фокусът в голяма степен е изместен към следващия сезон, а бюджетите са ограничени. Екипът от Милтън Кийнс обаче се опитва да се справи с проблемите, които има с болидите си RB20. Според информация на racingnews365.com Ред Бул ще се съсредоточи върху пода и предното крило.

Промените по пода на Ред Бул RB20 ще са в предната му част. Предното крило пък ще е с ревизирана конструкция

Идеята за промененото предно крило била използване гъвкавостта на елементите за по-добро притискане при ниска скорост и намалена нестабилност на предната част в завои. Всички актуализации ще се прегледат в свободните тренировки, за да се установи как работят.

Междувременно Йос Верстапен не пропусна да натякне, че от самото начало на сезон 2024 е предупреждавал за разпад на отбора на Ред Бул. Бившият пилот от Формула 1 и баща на трикратния световен шампион Макс Верстапен от старта на състезателната година се разправя с шефа на тима Кристиан Хорнер от старта на състезателната година. Той обяви в началото на март, че оставането на английския мениджър начело „ще разкъса отбора“. След обявяване напускането на Ейдриан Нюи заяви, че „това не е добре за бъдещето“. След Гран при на Монако каза, че „ерата, през която Ред Бул имаше доминантна кола, изглежда приключи“. В Австрия сътвори сериозен скандал с Хорнер, когото почти обвини, че му готвел саботаж. Напоследък повтаряше, че Макс се е оплаквал от болида още в началото на сезона, но никой не му обърнал внимание. Сега коментира последните новини за хора, които ще си тръгнат от Ред Бул.

„Точно за това предупреждавах. Тогава от отбора казаха: „О, няма значение, хора имаме“. Но вече твърде много специалисти напуснаха. И Макс постоянно го разпитват за това и т.н. Според мен случващото се понастоящем не е добро развитие. Но той (Кристиан Хорнер – б.р.) винаги замазва положението“, заяви Йос Верстапен.

Гюнтер Щайнер пък бе попитан в подкаст кой е по-дразнещ от Хорнер и Тото Волф

„Бих казал Кристиан, защото около него има твърде много драма, разбирате ли? При Тото няма такива неща. „Ние печелим, защото сме най-добрите““, имитира Волф бившият шеф на Хаас в Гран при.