Начало MotoGP News Оливейра пропуска старта в Япония

Оливейра пропуска старта в Япония

15
0
Мигел Оливейра
Мигел Оливейра, снимка Ред Бул Контент Пуул

Мигел Оливейра пропуска старта в Япония. Пилотът на Тракхаус Априлия претърпя операция заради фрактура, получена след падане по време на Гран при на Индонезия. Не е изключено Оливейра да не кара в още няколко старта.

Оливейра се включи в последния рейс уикенд в Индонезия. Състезателят на Тракхаус Априлия претърпя инцидент в първата свободна тренировка и беше закаран в болница за преглед. След това той беше принуден да се откаже от по-нататъшно участие заради фрактура на едната китка

Днес стана ясно, че Оливейра е претърпял успешна операция в болница в Лисабон. Португалецът вече разполага с пластина в едната китка, която да подпомогне възстановяването. В резултат на интервенцията той със сигурност ще пропусне следващия старт в Япония.

„Мигел Оливейра, пилот от Португалия, който участва в световния шампионат на MotoGP, падна по време на първата тренировка за състезанието в Индонезия. В резултат на това получи фрактура на лъчевата кост на дясната ръка“, се казва в сайта на пилота.

„На пилота незабавно бе оказана медицинска помощ в медицинския център на пистата, а по-късно бе изпратен в местна болница, за да се прецени тежестта на нараняването. След диагностични прегледи фрактурата е намалена и китката е обездвижена. След това състезателят от Алмада можеше да пътува до Лисабон, за да бъде наблюдаван от д-р Гонсало Мораиш Сарменто и неговия екип в болница „Сант’Ана“ в Пареде, където беше имплантирана пластина за стабилизиране на костта.“

„Сега на Мигел Оливейра му предстои внимателно възстановяване, насочено към успеха на хирургическата интервенция. Първата седмица ще бъде посветена на пълна почивка. След това китката ще бъде оценена и определена най-добрата стратегия за възможно най-скорошно завръщане към карането. Към момента изглежда, че състезателят ще отсъства от следващите две състезания в Япония и Австралия.“

Тимът на Тракхаус също потвърди, че Оливейра е претърпял успешна операция и е започнал процеса по възстановяване.

„В понеделник Мигел бе приет в болница „Сант’Ана“ в Пареде, Лисабон, където д-р Гонсало Моараиш Сарменто и екипът му извършват хирургична процедура за имплантиране на пластина и стабилизиране на костта. Сега Мигел ще почива през седмицата, докато се прецени планът му за възстановяване. Веднага щом бъде потвърдена датата на завръщането му, екипът ще предостави допълнителна информация“, се казва в изявлението на отбора.

Оливейра ще бъде заменен от тестовия и резервен пилот на Априлия Лоренцо Савадори. Припомняме, че португалецът напуска Тракхаус в края на сезона, за да се присъедини към отбора на Прамак.