Начало Избрани Развитието на Ферари SF-24 срещу 3D компонентите на Ред Бул

Развитието на Ферари SF-24 срещу 3D компонентите на Ред Бул

775
0
Ферари SF-24
корица на сп. ClubS1, брой 277

Изключително интересните събития през настоящия сезон във Формула 1 и наличието на все повече битки ни накараха да обърнем в този брой внимание към два от водещите екипи – Ферари и Ред Бул.

С помощта на нашия италиански колега Паоло д’Алесио поглеждаме към начина, по който се промени болидът на Скудерията. Търсим отговор на въпроса защо се получи един спад след доброто начало на годината?

В Милтън Кийнс пък надникваме към една от най-важните модерни технологии. Става дума за 3D принтираните елементи, които в някаква степен очевидно допринесоха тимът да ограничи щетите в последните състезания.

Хвърлихме поглед и по-напред към това, което ни очаква през 2026 г. и как екипите трябва да се справят с напълно различни предизвикателства в използването на енергиите, как пилоти и инженери ще трябва да пресмятат кога и колко да се натиска педалът на газта и кога да се спира, дори и без да следва завои.

Цифрите са впечатляващи, изчисленията малко скучни, но показват, че ни очакват едни наистина различни състезания като динамика и управление. А за тях всички вече работят.

Човешкият фактор обаче никога не бива да се пренебрегва и затова разказваме с помощта на Скудерия Ферари за физиотерапевтите и тяхната важна роля за начина на работа на пилотите им Шарл Льоклер и Карлос Сайнц. С тъга разказваме за изчезващия роден град на Михаел Шумахер, а с надежда гледаме към новия болид на Никола Цолов и предстоящия сезон във Формула 3.

Както обикновено, броят ви чака в дигитален формат на сайта e-spisanie.com!

Списание ClubS1 е част от програмата за лоялност на Shell – ClubSmart. Можете да получите достъп до електронния вариант на списание ClubS1 и с ваучер, като замените част от своите ClubSmart точки.

Приятно четене!
Иван Тенчев