Начало Картинг Любо Руйков триумфира на финала на италианския картинг шампионат IAME

Любо Руйков триумфира на финала на италианския картинг шампионат IAME

13
0
Любо Руйков
Любо Руйков, снимка Pure Speed Racing

Българският картинг пилот Любослав Руйков записа впечатляваща победа в последния кръг на италианския шампионат IAME Series в Лонато. Руйков беше най-бърз в квалификацията, след което записа само първи места в трите манша и във финала в клас X30 Junior.

„Любо кара изключително силно“, заяви механикът на Руйков Станислав Каваримов. „За втори път тази година той печели всички сесии в Лонато, като вече е постигал това в два различни шампионата. Любо не допусна нито една грешка. В квалификацията беше прецизен, а в маншовете и на финала се защитава отлично и всеки път запазваше първото място.“

Любо Руйков се състезава с подкрепата на Nivel Stroy Ltd, HTI Bulgaria EOOD, Z&M Private Co и Камфорт Кепитъл ЕООД.

Руйков е и единственият пилот в сериите IAME Италия този сезон две победи в клас X30 Junior, като той спечели и петия кръг от шампионата през лятото.

Това е поредният успех за Любо Руйков в картинга. В края на миналия месец българският пилот си подпечата титлата в ROK Cup. Руйков на практика стана шампион още в предишния кръг. Във финалния кръг на пистата „7 Laghi Kart” в Кастелето ди Брандуцо той финишира шести в първия старт. Във втория Любо Руйков грабна победата и си подпечата титлата.