Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари има готови настройки за Остин

Ферари има готови настройки за Остин

70
0
Николас Томбазис,Ферари

В края на седмицата отборите ще направят своето първо състезание на Circuit of The Americas (CoTA). Въпреки това отборите явно са подготвени за очакващите ги предизвикателства. От Ферари дори имат изготвен комплект настройки за това непознато трасе.

„При пристигането ни на пистата няма да мислим за първи път за баланса на колата“, обясни шеф дизайнерът на Скудерията Николас Томбазис. „Имаме разположението на трасето и получихме достатъчно информация, която използвахме за нашите симулации. Не само в симулатора.“

Интересното е, че Фернандо Алонсо и Фелипе Маса са имали възможност да се запознаят с пистата и да дадат своето мнение за настройките.

„Проведохме много работа по баланса, не само аеродинамичния, но и по окачването и механичния като цяло. Смятаме, че имаме много добро впечатление за пистата и за това, какво ни очаква там. Разбира се обаче ще имаме сериозна работа на място по фините настройки.

Със сигурност ще има аспекти, които не могат да бъдат симулирани и ще има някои изненади, с които да се справим. Но съм сигурен, че още в петък нещата ще са ясни.“