Начало MotoGP News Ди Джанантонио пропуска последните два старта от сезон 2024

Ди Джанантонио пропуска последните два старта от сезон 2024

22
0
Фабио Ди Джанантонио
снимка, VR46 Racing Team

Фабио Ди Джанантонио пропуска последните два старта от сезон 2024. Пилотът на VR46 ще претърпи операция на рамото, което контузи по време на състезателния уикенд в Австрия.

Ди Джанантонио ще пропусне последните две състезания за годината. Италианецът ще се подложи на операция на рамото, което контузи по време на уикенда за Гран при на Австрия през август.

Ди Джанантонио ще да се подложи на операция на лявото си рамо след Гран при на Тайланд. Състезанието на пистата край Бурирам ще се проведе в края на следващата седмица.

Планът е пилотът на VR46 Дукати да не кара във финалните два старта за сезон 2024 в Малайзия и Валенсия. Той също така няма да вземе участие и в тестовете, които ще се проведат веднага след приключване на кампанията

„Ще направим операцията след Тайланд. Това е най-добрият компромис между това да направим възможно най-много състезания тази година и да започнем следващата година в най-добро състояние“, сподели Ди Джанантонио.

„Планът е да бъда възможно най-подготвен за теста на Сепанг [февруари 2025 г.] и след това на 100% навреме за първото състезание от новия сезон. Това не е фантастично за мен, защото никога не е приятно да пропускаш състезания. Също така никога не е хубаво да завършиш сезона малко по-рано от всички останали.  Но в същото време това е възможност да бъда на 100% готово за следващата година. Затова трябва да приемем това и да се примирим с него.“,

„Исках да участвам във възможно най-много състезания. Ако имаше възможност да участвам във всички състезания тази година преди операцията, щях да се възползвам. Но това не беше възможно. Лекарят каза, че отсъствието ще бъде след Тайланд. Трябва да работим на 100% и за тези две състезания, за да мога да завърша тази година с хубаво настроение“, добави пилотът на VR46 Дукати.

Ди Джанантонио остава част от тима на Валентино Роси и през следващия сезон. Еднократният победител в кралския клас ще кара заводска спецификация на Дукати, подобно на Франческо Баная и Марк Маркес. Същевременно новият му съотборник Франко Морбидели ще разполага с тазгодишната спецификация на мотора.

Въпреки планoвата операция Ди Джанантонио заяви, че болката става все по-малък проблем за него. Италианецът е оптимистично настроен за уикенда в Австралия. Припомняме, че миналата година той се качи на подиума тук

„Всъщност вече се чувствам по-добре, но отвътре рамото не е толкова добре. Това е основната причина за операцията. Надявам се, че този уикенд ще мога да карам с по-малко болкоуспокояващи!“

„Тази писта е просто невероятна. Обичам атмосферата на острова, както и страната. Миналата година беше супер добра за нас, така че целта е да се опитаме да получим същото усещане върху мотора като миналата година. Наистина се надявам да се върна в борбата за челната петица и може би за подиума“, заключи пилотът на VR46 Дукати.

В момента Ди Джанантонио заема десетото място във временното класиране. Италианецът има равни точки със своя сънародник и съотборник Марко Безеки, но няма подиум на сметката си.