Начало Избрани Норис: Обиколката ми бе шокираща. Пиастри: Едничкото хубаво нещо е, че имаш...

Норис: Обиколката ми бе шокираща. Пиастри: Едничкото хубаво нещо е, че имаш още един шанс

1052
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Макларън

Ландо Норис не бе доволен от четвъртото си място в квалификацията за спринта по време на уикенда за Гран при на САЩ, но призна, че класирането му е можело да е дори значително по-лошо. И двамата със съотборника му Оскар Пиастри обаче казаха, че пакетът с новости за Макларън MCL38 не е причина за проблемите им на пистата Circuit of the Americas.

„През целия ден имах грижи с баланса и настройките. Затова в известна степен съм доволен от четвъртата позиция, защото мисля, че положението можеше да е дори по-лошо. Но обиколката ми бе шокираща. В крайна сметка положението е такова, каквото е и го приемам“, коментира Норис

„Ще разгледаме цялото представяне и ще видим какво можем да подобрим за останалата част от уикенда. Не, новостите не са причина за това представяне. Надявам се да отида напред – това е планът ми. Но като темпо мисля, че това място си заслужихме в квалификацията (за спринта). Така че планирам да вървя напред, но нямам представа доколко ще е възможно това. Близо сме до пилотите в челото и няколко изпреварвания би трябвало да помогнат“, допълни Норис.

Оскар Пиастри отпадна още в SQ1, след като най-доброто му време бе изтрито за неспазване ограниченията на пистата. Австралиецът прие философски ситуацията и заяви, че едничкото хубаво нещо на уикендите със спринт е, че имаш още един шанс.

„По-голямата част от обиколката ми бе добра. Допуснах няколко грешки в последния сектор. В предпоследния завой натиснах прекалено и това е резултатът. Жалко, но едничкото хубаво нещо на уикендите със спринт е, че имаш още един шанс“, посочи Пиастри.

„Колата върли прилично. Може би не толкова силно, колкото в последните няколко надпревари, но не мисля, че това е заради загуба на скорост от наша страна. По-скоро другите са станали малко по-силни. Да видим. Надявам се, че още сме в битката. Да, в спринта ще съм далеч назад, което ще направи нещата малко по-сложни“, допълни Пиастри.

Шефът на Макларън в F1 Андреа Стела призна, че първият ден на COTA не премина гладко за екипа от Уокинг

„Все пак четвърто място на грида е добра позиция, от която могат да се спечелят точки. Освен това събрахме доста информация, която ще ни позволи да извлечем още малко от колата“, добави Стела.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)