Начало Избрани Ръсел и Хамилтън объркани как в петък бяха в битката за пол,...

Ръсел и Хамилтън объркани как в петък бяха в битката за пол, а в събота изгубиха скорост

1778
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Мерцедес

Разочароваща и тежка квалификация за Гран при на САЩ изживя тимът на Мерцедес. Джордж Ръсел се класира шести, но катастрофира в края на сесията. Люис Хамилтън изобщо не прескочи първия квалификационен сегмент. И двамата не разбираха какво се е случило и къде отиде скоростта, която имаха по-рано.

„Обиколката ми (в края на Q3) беше страхотна до 12-ти завой. Вървях с четири десети и половина по-бързо, подобно на Люис в петък (в квалификацията за спринта) и след това изгубих страшно много време. Все още обаче имах подобрение с около десета от секундата спрямо първия ми опит. Влязох в предпоследния завой, завих и колата просто ми избяга. Тотално ме изненада“, коментира Ръсел.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

„Може би натиснах прекалено, но просто цялото нещо е крайно разочароващо заради щетите по болида. Малко съм объркан как в петък с Люис бяхме в борбата за полпозишън, а в събота положението бе коренно различно“ продължи Ръсел

„Усещането в колата не бе напълно комфортно, но в петък скоростта идваше леко. Сега изобщо не беше така – нито в спринта, нито в квалификацията. Изглежда продължава тази тенденция, при която ако намерим оптималния вариант, то автомобилът ни е способен да се бори за полпозишъни и победи в състезания. Ако обаче го изтървем, сме по средата на нищото. Но се извинявам на отбора. Всички положиха огромен труд, за да извадят последните новости и този изход е крайно разочароващ“, повтори Ръсел.

Ръсел допълни, че Хамилтън е предложил да му даде каквото е необходимо от новите компоненти от своя болид. По-младият английски пилот на Мерцедес обаче вероятно ще се върне към по-стара версия на елементите

Хамилтън отпадна още в Q1 на квалификацията в Остин. Той наруши ограниченията на пистата и заради това обиколката му бе анулирана. Седемкратният световен шампион обаче сподели след това, че е имал дори по-голям проблем от лимитите на трасето.

„Беше доста ужасно представяне. Мисля, че може би трябва да стартирам от питлейна, защото иначе нищо няма да направя. Усещането в болида в страхотно в петък, така че очевидно бях оптимист за събота. Нещо обаче се счупи в предното окачване буквално като потеглихме за загряващата обиколка (в спринта) и трябваше да карам така в цялата дистанция“, обясни Хамилтън.

„Тимът намери проблема, промени някои неща и в квалификацията беше пълен хаос. Вчера за малко не се класирах на пол, така че проблемът не е психологически. Нещата не се получават, когато нещо стане с окачването. Трябва да питате отбора какво точно се случи. Изглеждахме наистина бързи… Не знам къде отиде тази скорост, но ще продължим да натискаме“, каза още Хамилтън.

Тото Волф коментира, че проблемите с управлението са се отразили на гумите и Хамилтън е прегрявал задните, а Ръсел – предните по време на спринта. Направените в настройките промени не са помогнали особено в квалификацията.