Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели разкри причината за различните трофеи в Остин

Пирели разкри причината за различните трофеи в Остин

274
0
Пирели, трофеи за Гран при на САЩ
снимка, Пирели

Пирели разкри причината за различните трофеи в Остин. Италианската компания е решила да ги извади от употреба заради спорове относно техния дизайн, който много напомня на играчки, разработени от друга компания.

В началото на миналата седмица Пирели представи новите трофеи, които трябваше да бъдат раздадени след Гран при на САЩ. Те бяха под формата на човешки силует с вдигнати в знак на триумф ръце. Специалните трофеи бяха изработени от въглеродни влакна и поставени върху гумена основа. Трофеите за пилота, спечелил Гран при, както и на представителя на отбора се открояваха с каска, боядисана в златистожълто, поръсена със златен прах. Тези на втория и третия пилот бяха поръсени със сребърен и бронзов прах. Дизайнът на трофеите беше разработен от италианския художник Матео Макиавели в сътрудничество с Пирели Моторспорт

Снощи се проведе състезанието за Голямата награда на САЩ. Победител в него стана Шарл Льоклер с Ферари, следван от съотборника си Карлос Сайнц и Макс Верстапен с Ред Бул. Тримата обаче получиха различни трофеи, чиито дизайн беше различен спрямо този, представен по-рано. Това повдигна някои въпроси, на които Пирели трябваше да отговори.

Няколко часа след края на надпреварата Пирели обясни защо се е стигнало до промяна на трофеите. Италианската компания е провела разговор с промоутъра на състезанието и е информирала ФИА за изтеглянето на трофеите от употреба. От Пирели са били уведомени за потенциални прилики с други дизайни. На практика те много приличат на скулптури и предмети, създадени от японска компания.

Трофеят на Льоклер беше във формата на метална тръба, докато Сайнц и Верстапен получиха гуми. Новите предмети трябваше да бъдат докарани от Пирели от един от офисите на компанията в САЩ, след като изтегли оригиналните трофеи.

Планът беше реплика на трофеите да бъде пусната за продажба след края на състезанието. От Пирели обаче премахнаха линка, водещ към страницата, от която можеше да се закупят тези предмети.