Начало Избрани Алонсо остана без точки в Гран при на САЩ

Алонсо остана без точки в Гран при на САЩ

741
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка Астън Мартин

Фернандо Алонсо финишира 13-ти в Гран при на САЩ. Пилотът на Астън Мартин не спечели нито една точка и записа още една много тежка надпревара. Двукратният световен шампион не беше изненадан от резултата си, имайки предвид темпото, което показа през целия уикенд.

Алонсо се надяваше да направи крачка напред в Остин. Пилотът на Астън Мартин не крие разочарованието си от формата на тима през последните месеци. Затова той призова да бъде продължено развитието на автомобила и да има още подобрения

Испанският ветеран финишира 18-ти в спринтовата надпревара в Остин. Той имаше огромни проблеми и остана единствено пред състезателите на Заубер. След това той стига до Q3 и даде осмо време след края на квалификацията.

Алонсо потегли седми в Гран при на САЩ заради наказанието на Джордж Ръсел. Състезателят на Астън Мартин заложи на стратегия с едно спиране, подобно на повечето преки съперници. За нещастие, Алонсо се бореше с твърдите гуми на Пирели и загуби няколко позиции. В крайна сметка той остана едва 13-ти при развяването на карирания флаг и не спечели нито една точка.

„Беше трудно състезание за нас. Отстъпихме с няколко места спрямо стартовата си позиция. Мисля, че в квалификацията надминахме естествената позиция на автомобила и знаехме, че ще бъде трудна битка да останем в челната десетка. Беше доста труден уикенд. През следващите няколко дни трябва да анализираме много неща, за да се върнем по-добри в Мексико“, сподели Алонсо.

Другият пилот на Астън Мартин Ланс Строл финишира 15-ти. Канадецът също спря само веднъж и нямаше никакво темпо с най-твърдите гуми на Пирели.

„Липсваше ни темпо в сравнение с другите автомобили. Рестартът беше малко неприятен, тъй като на завой 10 се получи nqkakwo счупване. Но дори без него резултатът щеше да е същият. Автомобилът нямаше нужното темпо, за да се борим за позиции. Все още имаме работа пред себе си, за да подобрим този автомобил. Ще натискаме здраво, за да се случи това нещо“, коментира Строл.

Шефът на Астън Мартин Майк Крак също призна, състезанието в САЩ е било изключително трудно.

„Много труден състезателен уикенд. Наистина е разочароващо да си тръгнем без точки. Средната част на шампионата е невероятно сгъстена, а ние бяхме от грешната страна на монетата. Просто нямахме никакво темпо през целия уикенд в Остин. Трябва да си вземем поука, да удвоим усилията си и да предприемем действия преди следващия уикенд в Мексико“, каза Крак.