Начало Top Moto News Маркес начело след днешните тренировки в Тайланд

Маркес начело след днешните тренировки в Тайланд

25
0
Марк Маркес
Марк Маркес, снимка Грезини

Марк Маркес оглави класирането след първите две петъчни тренировки в Тайланд. Състезателят на Грезини Дукати записа рекордна обиколка за 1:29.165 мин. Следващите три места бяха заети от Хорхе Мартин, Енеа Бастианини и Франческо Баная също с мотори на Дукати.

Тайланд е домакин на кръг №18 от сезон 2024 в MotoGP. Състезателният уикенд се провежда на пистата Чанг Интернешънъл с дължина 4.554 км и разположена до Бурирам. Догодина страната от Югоизточна Азия ще открие новата кампания в световния шампионат по мотоциклетизъм

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от MotoGP™ (@motogp)

Времето преди началото на откриващата тренировка в Тайланд беше сухо и топло. Температурата на въздуха беше 30 градуса по Целзий, а тази на асфалта- 47. Над трасето имаше частична облачност, но вероятността за валежи беше нищожна.

Този уикенд отново не участва Мигел Оливейра. Пилотът на Тракхаус Априлия претърпя операция в началото на месеца. На негово място кара Лоренцо Савадори. Педро Акоста (Tech3 GasGas) претърпя ужасяващ хайсайд в спринта на Филип Айлънд. Младият испанец се отказа от участие в Гран при на Австралия. Този уикенд Акоста получи разрешение да участва, но ще бъде прегледан в края на деня.

Безеки оглави класирането в откриващата уикенда в Тайланд тренировка. Италианецът беше следван от Мартин, Баная, Марк и Алекс Маркес. Акоста даде седмо време, макар и да кара с болки в едното рамо.

Времето преди началото на втората петъчна тренировка в Тайланд отново беше сухо и горещо. Всички пилоти взеха участие в сесията, включително Акоста. Испанецът беше прегледан веднага след края на първата свободна тренировка и получи разрешение да продължи участието си в рейс уикенда на пистата край Бурирам.

Маркес беше най-бърз в тази толкова важна втора петъчна тренировка за Гран при на Тайланд. Шесткратният световен шампион продължи доброто си представяне от последните няколко старта. Веднага зад него се наредиха Мартин и Бастианини, следвани от Баная, които карат тазгодишни мотори на Дукати.

Пети и шести в сесията финишираха Маверик Винялес с Априлия и Франко Морбидели (Прамак Дукати). Останалите места до челната десетка бяха заети от Педро Акоста (Tech3 GasGas), Алекс Маркес (Грезини Дукати), Марко Безеки (VR46 Дукати) и Йохан Зарко (LCR Хонда).