Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер се отказва изцяло от автомобилните спортове, мисли да се занимава с...

Шумахер се отказва изцяло от автомобилните спортове, мисли да се занимава с коне

161
0
Михаел Шумахер
Михаел Шумахер, снимка Мерцедес

Михаел Шумахер заяви, че няма да се занимава с никакви автомобилни спортове, след като приключи с кариерата си във Формула 1 в края на настоящия сезон.

Седемкратният световен шампион обяви оттеглянето си преди Гран при на Япония, като тогава още нямаше ясен план за бъдещето. В интервю за италианския вестник Газета дело Спорт обаче 43-годишният германец е категоричен, че няма да ходи в друг шампионат.

– Формула 1 предлага максимума по отношение на емоции, скорост, работа като цяло. Какъвто и да е друг автомобил не би ми доставил същите чувства. Спирам изцяло – заяви Шумахер.

Вместо с коли той може да се занимава с коне и конни надбягвания – нещо, което съпругата му Корина върши от години.

Мисля да се заема с надпреварите Western Riding – продължава Михаел. – Корина е там от години и вече ми е избрала подходящ кон. Ще опитам…

Пилотът, който се върна в Гран при с Мерцедес, но постигна с тях за последните три години само 1 подиум (във Валенсия този сезон) и 1 полпозишън (в Монако, пак тази година, където обаче бе върнат назад на грида заради наказание), харесва конете и определено има афинитет към каубойските аксесоари – често се появява с ризи, шапки и ботуши в този стил в свободното си време.

В интервюто той казва също така, че очаква с нетърпение новите възможности, които ще дойдат с отпадането на ангажиментите му на титулярен състезател.

Щастлив съм и се усмихвам, когато погледна в огледалата за задно виждане на живота ми – продължава 43-годишният Шумахер. – На практика имах две ясно разграничени кариери: първата, когато печелех всичко и втората, през която открих какво означава да губиш. Да, научих се как да губя. Така станах по-зрял и по-търпелив, но това вероятно се дължи отчасти и на възрастта ми. В момента, когато мисля какво съм постигнал като цяло, съм доволен от себе си.

Седемкратният шампион сподели още, че е щастлив за Фелипе Маса и оставането му във Ферари. Що се отнася до слуховете за евентуално присъединяване на Себастиан Фетел към Скудерията, то Шумахер заяви, че всеки пилот има нужда от нови предизвикателства.