Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Просто трябваше да отпусна газта

Бътън: Просто трябваше да отпусна газта

41
0
Дженсън Бътън,Макларън

Дженсън Бътън вероятно щеше да успее да се класира за последната част на квалификацията, но за негово нещастие скоростната кутия на Даниел Рикиардо се предаде няколко завоя преди австралиецът да бъде изпреварен от пилота на Макларън. Така за шампионът от 2009 г. остана единствено възможността да вдигне крака си от газта, което му попречи да подобри времето си. Все пак англичанинът ще стартира от 11-а позиция, което му дава известно преимущество по отношение на стратегията.

“Късното спиране, което бе показано на екраните не бе проблем”, заяви Бътън пред Sky Sports F1. “Това бе при първият ми опит и тогава загубих известно време. При следващия обаче ми попречиха жълтите знамена. Така че просто трябваше да пусна газта.”

В същото време обаче Кими Райконен подобри времето си, което може да стане причина и за наказание.

“Ако е подобрил времето си в сектора, където имаше жълти знамена е възможно да бъде наказан. Това обаче едва ли ще даде някаква разлика за моята позиция на старта.”

В крайна сметка Бътън бе с едва 0,004 сек по-бавен от десетия Михаел Шумахер, който спечели последния билет за третата част от квалификацията. Допълнителният комплект неизползвани супер меки гуми обаче ще даде добра възможност на Бътън да атакува в утрешното състезание.