Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун: Хамилтън бе напуснал Макларън с единия крак

Екълстоун: Хамилтън бе напуснал Макларън с единия крак

60
0
Люис Хамилтън

Преди няколко седмици Еди Джордан предизвика суматоха с изказването си, че оттеглянето на Михаел Шумахер вече било решено. Бившият тим шеф на германеца, макар и само за едно състезание, се позова на Бърни Екълстоун, който се бил „изпуснал“ пред него. Екълстоун обаче твърди сега, че е бил разбран неправилно.

„Казах, че ще съм нещастен, ако загубя Шумахер“, цитиран бе англичанинът от ESPN F1. „Причина за това е, въпросът му. Той ме попита дали ще ми липсва Михаел. Казах му: разбира се. Самият Михаел според мен още не знае дали ще остане или не. Говорих с него и той ми каза, че още не е решил и че ще ми каже, когато това стане.“

Дали е имало недоразумение или Екълстоун се опитва да прикрие изплъзнала се истина все още е трудно да се каже. Ясно е, че Мерцедес са проявили интерес към Хамилтън, въпреки че не искат това да бъде разгласявано публично.

Въпреки това сега отново изглежда, че все пак Хамилтън ще остане в Макларън.

„Смятам, че Люис също не е съвсем наясно със себе си. последните три-четири състезания бяха много силни за Макларън. Въпреки това той изглеждаше раздразнен, не знам от какво. Искаше да си тръгне на всяка цена, каквото и да става. Така че той имаше възможност да си тръгне. Дали сега обаче мнението му не се е променило…, не знам.“

Според ESPN F1 Мерцедес са предложили на Хамилтън 15 млн. лири, което прави около 19 млн. евро годишно. Малкарън от своя страна са дали оферта за едва десет, по-малко дори отколкото през тази година. Според слуховете от вчера обаче Макларън са дали нова оферта, която убедила Хамилтън да остане. Това би обяснило ведрото му настроение дори след отпадането от състезанието.