Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия ни изпревариха в развитието на колата, признаха от Уилямс

Форс Индия ни изпревариха в развитието на колата, признаха от Уилямс

68
0

Екипът на Форс Индия е изпреварил Уилямс в развитието на колата през сезона и това е причината тимът на Виджай Маля да спечели категоричнo битката за 4-ото място при конструкторите. Това призна техническият директор на тима от Гроув Пади Лоу.

Миналата година Уилямс бяха пред Форс Индия до Гран При на Италия, но в крайна сметка останаха 5-и зад тях. В началото на този сезон Маса и Строл разполагаха с по-бърз автомобил от Окон и Перес, но в хода на сезона Форс Индия разви много добре колата си, докато това не важеше за Уилямс.

„Започнахме сезона с кола, която като цяло беше по-бърза от останалите отбори извън водещите 3, каза Пади Лоу. – Завършихме с по-бавна. По отношение на представянето загубихме от Форс Индия, защото макар и в двата екипа да се работеше по развитието в хода на сезона, те свършиха по-добра работа от нас.

Сега имаме за задача да наваксаме изгубеното и да напреднем още през зимата. Ще трябва да направим по-голяма крачка с новата кола от тях. Рено също са ни конкуренция, защото израснаха през сезона.“

Лоу заяви, че причина за загубената позиция в хода на сезона е и неубедителното представяне на дебютанта Ланс Строл в първите няколко състезания. „През първата половина от сезона, когато колата ни беше по-бърза от машините на конкурентите, но не записвахме точки. Особено от страна на Ланс, който пропускаше възможности. Той беше в нов спорта тази година и беше нормално да му е по-трудно.“