Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес направиха частен тест с MGP W03

Мерцедес направиха частен тест с MGP W03

44
0
Мерцедес

Мерцедес направиха еднодневен частен тест с болида си за новия сезон MGP W03. Тренировката бе в Барселона, където утре започват вторите предсезонни изпитания на отборите от Формула 1. Официалното представяне на колата е точно преди началото на пробите, около 8:30 в питлейна на пистата Каталуния.

И двамата пилоти на тима Нико Розберг и Михаел Шумахер участваха в теста, като заедно натрупаха над 300 км. Те караха с нормални гуми, а не с демонстрационни като на шейкдауна на Силвърстоун.

В същото време Мерцедес не са нарушили ограничението на тестовете с вчерашните си тренировки. Те изкараха само три от възможните четири дни на Херес и това (според условията) им дава право да насрочат такива частни изпитания.

По този начин екипът навакса в известна степен работата по новия си автомобил спрямо съперниците, след като в Бракли избраха да имат малко по-дълго време за развитие, вместо да извадят W03 още в началото на месеца.

Досега Мерцедес работеха с миналогодишния си болид с нови конфигурации и компоненти, но от утре ще се трудят само по новата кола.