Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 2012 г. ще е много силна за Уебър, убеден е Хорнер

2012 г. ще е много силна за Уебър, убеден е Хорнер

42
0
Кристиан Хорнер,Марк Уебър,Ред Бул

Марк Уебър ще е значително по-силен през 2012 г., твърди шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер.

Австралиецът записа само една победа през миналата година (в последния кръг в Бразилия), докато през 2010-та бе претендент за титлата до края на сезона. Той отстъпи напълно на съотборника си Себастиан Фетел и дори се говореше, че поради тази причина може да не остане във Формула 1.

Уебър обаче поднови договора си за още година и Хорнер е категоричен, че ще се представи много по-добре.

Изключително трудно е да се изправиш срещу състезател от калибъра на Себастиан, да те сравняват и преценяват спрямо някой с неговите стандарти. Марк започна миналата година трудно, но се адаптира и работи упорито, за да разбере в частност гумите. Представянията му се подобряваха в течение на сезона и беше страхотно да го видим как печели в Бразилия – обясни шефът на Ред Бул по време на Аутоспорт Интернешънъл.

Англичанинът продължи изявлението си с думите, че Уебър тренира крайно упорито през зимата и ентусиазмът му се е завърнал.

Затова мисля, че 2012-та ще е много силна за Марк. Заедно със Себастиан са страхотен тандем. Да, помежду им има 10 години разлика във възрастта и се намират на различни етапи от кариерите си, но взаимно се бутат напред. Според мен извличат най-доброто един от друг – допълни Хорнер.