Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сигурен съм, че заедно с Мерцедес ще успеем, убеден е Шумахер

Сигурен съм, че заедно с Мерцедес ще успеем, убеден е Шумахер

57
0
Михаел Шумахер

Михаел Шумахер е убеден, че ще успее отново във Формула 1 заедно с тима си Мерцедес. Седемкратният световен шампион навърши вчера 43 години, но бе категоричен пред италианския Гадзета дело спорт, че все още е в състояние да взима победи.

Мога пак да печеля. Сигурен съм, че с Мерцедес ще успеем. Нужна ни е още една малка стъпка, за да стигнем върха – е цитиран германецът в изданието, в което се твърди, че последното предизвикателство за него е битката му срещу времето.

От връщането си в Гран при през 2010 г. до момента Шумахер няма подиум, а и борбата за класирания в зоната на точките не е никак лека – ситуация в ярък контраст с годините доминация по пистите, когато нищо не можеше да спре германеца. Въпреки трудностите обаче той не се предава за момент и рядко позволява в изказванията му да проличи разочарование. Освен това Михаел е категоричен, че ще изпълни договора си с щутгартци до края, тоест до финала на сезон 2012 г., а за бъдещето отказва да говори.

Ако легендарният пилот успее да се качи отново на най-високото стъпало на почетната стълбичка, то той ще се нареди на шест позиция сред най-възрастните състезатели, печелили в F1, но въпреки всичко ще е с цяло десетилетие по-млад от Луиджи Фаджоли, взел победа на 53 години в Гран при на Франция през 1951 г. Шампионът за 1992 г. Найджъл Менсъл бе пръв в последния си старт – в Аделаида, като тогава бе на 41. Най-възрастният пилот, спечелил полпозишън пък, е Нино Фарина – на 47 години през 1954 г. Хуан Мануел Фанджо държи рекорда за най-стар световен шампион: той е пръв в Гран при на 46 години през 1957 г.