Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер отрича раздяла с Кобаяши

Заубер отрича раздяла с Кобаяши

19
0
Камуи Кобаяши,Петер Заубер

Още по време на Гран при на Великобритания през тази година се заговори, че Камуи Кобаяши може да загуби мястото си в екипа на Заубер. След изключително силния си дебютен сезон, японецът не успя да оправдае високите очаквания през тази година, като особено втората част на сезона бе много тежка за него.

Според последните слухове, изхвърленият от Лотус Рено руснак Витали Петров щял да замени Кобаяши заради сериозните спонсори, които води след себе си.

„За съжаление някои е пуснал глупавия слух, че Камуи ще напусне нашия отбор“, съжалява Заубер в Туитър. „Ние много го ценим и той остава със сигурност при нас!“

Кобаяши обаче ще трябва да даде всичко от себе си, ако иска да остане по-дълго във Формула 1. Той спечели сърцата на феновете и хората от падока с прекрасните си изпреварвания, демонстрирани в края на 2009 г. и през цялата 2010 г. За да се развива обаче, той ще трябва да подобри представянето си в квалификациите. През този сезон той бе победен от новобранеца Серхио Перес, като мексиканецът спечели 11 от 18-те съботни двубоя помежду им.