Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Жене е настроен оптимистично за новия сезон

Жене е настроен оптимистично за новия сезон

29
0
Марк Жене,Фернандо Алонсо

След като загуби титлата в последното състезание за 2010 г. Ферари стартира този сезон в ролята на един от топ фаворитите. В началото на годината обаче колата не бе достатъчно силна и в последствие изоставаше леко спрямо конкурентите от Ред Бул и Макларън. За Фернандо Алонсо бе изключително трудно да се бори със съперниците си, но въпреки това успя да запише победа. През 2012 г. отново трите топ тима от този сезон са смятани за основните претенденти за титлите. След забраната на обдухваните дифузьори се смята, че Скудерията, която изоставаше в развитието на този компонент, отново ще е в състояние да се бори за победи.

Оптимистично настроен за следващата година е и тест пилота на Ферари, Марк Жене.

„Ние сме изключително мотивирани“, заяви испанецът пред as.com. „Разговаряме доста със Стефано Доменикали относно техниката. Самият Лука ди Монтедземоло обяви, че новата кола ще е доста иновативна.

Ясно ни е, че успяхме да спечелим единствената си победа през този сезон в състезание, по време на което имаше ограничения в ролята на изпускателната система. Все пак победата на Фернандо на Силвърстоун е прекалено малко за тим с историята и амбициите на Ферари. Мисля, че през новия сезон съотношението на силите ще се промени. Не бих казал, че Ферари е основният фаворит, но е сред фаворитите.“

През 2012 г. във Формула 1 отново се завръща Кими Райконен, който спечели последната титла за Ферари през 2007 г. Това определено радва испанеца.

„Завръщането му е добра новина за Формула 1. Ще е хубаво да има цели шест шампиона в решетката. Сигурен съм, че Кими ще се адаптира много бързо към промените, защото той разполага с изключителен талант.“