Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено обявиха, че официално променят името си на Лотус от 2012 г.

Рено обявиха, че официално променят името си на Лотус от 2012 г.

23
0
двигател,Рено

Екипът на Рено официално ще стане само Лотус през 2012 г., сменяйки наименованието на шасито си, съобщиха от отбора. Това стана възможно, след като комисията за Формула 1 към ФИА одобри предложените нови имена на три екипа, сред които и настоящият Лотус Рено GP.

Тийм Лотус пък помолиха да станат Катерам и много скоро след оповестяване решенията на комисията новото име се появи в класирането на екипите за тазгодишния шампионат. Оказа се, че става дума за грешка, която бе поправена и промените ще бъдат извършени чак за догодина.

Изключително сме доволни, че промяната в името на шасито ни бе одобрена – коментира шефът на тима, чиято база е в Енстън (Великобритания) Ерик Булие. – Непрекъснато повтаряхме, че е важно да изчистим проблемите по този въпрос. Необходимо е отборите на стартовата решетка да са ясно различими и това решение спомага за това. Слагаме началото на нова глава в историята на Енстън, но не изцяло ново начало. Историята и опитът на екипа ще ни позволят да се справим с предизвикателствата контролирано и бързо. Нямаме търпение да се състезаваме през 2012 г. – допълни Булие.

Така на практика концернът Рено ще сложи край на участието си в Гран при, макар че и в момента французите са само доставчици на двигатели за няколко отбора. Все пак името на компанията фигурира в това на отбора – до края на 2011 г.