Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Монтедземоло съветва Берлускони да се оттегли

Монтедземоло съветва Берлускони да се оттегли

70
0
Лука ди Монтедземоло

Президентът на Ферари, Лука ди Монтедземоло, явно смята да се ангажира много по-сериозно с политиката за в бъдеще и дори да стане премиер на Италия. Това може да съди от изказванията му в италианския вестник Ла Република, един от най-влиятелните в страната, в които той призовава сегашния премиер Силвио Берлускони да се оттегли.

„Не трябва да се губи и минута повече, защото на карта са заложени спестяванията на всички италианци, цялостта и оставането на Италия в Европейския съюз“, обяснява Монтедземоло. „Правителството ни е осакатено заради вътрешни конфликти. Опозицията има объркани планове за икономическата политика и не е в състояние да гарантира това, което се изисква от Европа. Изборите не биха били решение, защото те ще закопаят държавата.“

Според него, най-доброто решение би било да се състави ново, служебно правителство, от което да отсъства Берлускони. Монтедземоло самият бил готов да поеме политическа отговорност. Наскоро основаната фондация, Италия Футура, която той създаде заедно с Джанфранко Фини, трябвало да бъде превърната в партия.

Монтедземоло е подкрепян в политическите си амбиции от Симоне Перило. Италианецът изпълняваше длъжността на генерален секретар на обединението на отборите от Формула 1, ФОТА. Той обаче напусна, след като бе привикан от Монтедземоло в Рим.