Начало Автомобилни новини 100 годишният юбилей на Chevrolet в интерпретация на Жан-Франсоа Розие

100 годишният юбилей на Chevrolet в интерпретация на Жан-Франсоа Розие

42
0
Chevrolet

На 3 ноември 1911 година, в Детройт, Мичиган, швейцарският емигрант и инженер Луи Шевроле и американският бизнесмен Уилям Дюрант основават фирмата Chevrolet Motor Company. 100 години по-късно известната американска автомобилна компания отбелязва своя юбилей с две уникални художествени фото творби за да отдаде почит на своето минало и бъдеще.

Chevrolet покани френския арт фотограф Жан-Франсоа Розие в щаб-квартирата си в Детройт където той бе вдъхновен за своите две художествени творби „Renaissance“ и „Volt Symphony“.

Renaissance: С тази снимка включваща разширена реалност (augmented-reality) Жан-Франсоа Розие отдава почит на историята на Chevrolet с впечатляваща колекция от автомобили на марката – от Classic Six от 1911 година, чиято конструкция и дизайн са дело на Луи Шевроле, до актуални днешни модели като Aveo, Orlando, Cruze и разбира се Chevrolet Volt, електрическият автомобил с възможност за удължаване на пробега. Розие избра мястото пред сградите на General Motors в Детройт за да събере автомобили с марката Chevrolet от последните 100 години. Жан-Франсоа Розие обича да пренася своята публика в един свят от мечти. С „Renaissance“, той композира изображение на един футуристичен Детройт с реверанс към традициите в автомобилното производство.

Volt Symphony: Фотографът посети завода за производство на Volt в Детройт в Мичиган. Той засне поточните линии на Volt от множество ъгли и ги съчета в една хиперфотография. „Symphony“ комбинира фотографско изкуство, музика и индустрия по един уникален начин. Резултатът е изумително произведение с невероятно количество детайли. Наблюдателят става зрител и слушател на една тиха симфония в която поточната линия играе ролята на перфектен оркестър дирижиран от самия фотограф.