Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер: Новото трасе ще пасне на Мерцедес

Шумахер: Новото трасе ще пасне на Мерцедес

60
0
Михаел Шумахер

Новото трасе в Индия ще пасне на колата на Мерцедес MGP W02, убеден е Михаел Шумахер. Според него екипът има шанс за силно класиране в предстоящия 17-ти кръг от световния шампионат на Формула 1, както и да спечели точки. Седемкратният световен шампион е оптимистично настроен, след като напоследък формата му се подобри значително, въпреки че това не се отрази като спечелени пунктове поради различни причини (за последно в Корея го удари Виталий Петров).

Смятам, че определен тип писти ни пасват повече отколкото други и затова може да имаме шанс да напреднем спрямо седмо и осмо място на грида – каза германецът, намеквайки по този начин, че всъщност не подобрения по колата играят по-голяма роля в представянето й. – Напоследък сме по-силни в състезанията, отколкото в квалификациите, които по принцип са трудни.

Шумахер хареса пистата след първоначалния оглед и похвали организаторите за свършената работа. Той отбеляза, че има качвания и спускания, няколко слепи влизания в завои и според него Буд Интернешънъл определено ще е предизвикателство, но ще има къде да се изпреварва.

Приложен е нов подход за увеличаване на задминаванията с конструирането на трасето с такава ширина на влизанията. Правилото е, че можеш да се защитиш с една смяна на посоката. Така че ако съперникът избере външната страна, определено може да те атакува в края на правата. Има тактически уловки, така че се надявам, че ще направим добро шоу – допълни Михаел.