Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес ще се борят за точки в Индия

Мерцедес ще се борят за точки в Индия

41
0
2011,Гран при на Корея,Михаел Шумахер

Втората по население държава на планетата ще е домакин на 17-тия кръг от тазгодишния шампионат на Формула 1, а мнозинството хора от екипа на Мерцедес ще посетят за първи път Индия. Отборът взе осмо място в последната надпревара – на пистата Йонгам – благодарение на Нико Розберг, докато Михаел Шумахер не завърши след катастрофа.

Тръгваме за първи път към Индия, но много хора вече ми разказаха уникални неща за страната – коментира седемкратният световен шампион. – Нямам търпение да видя трасето. Сигурен съм, че ще сме впечатлени от свършената работа. Интересът към надпреварата е сериозен и това предполага, че ще дойдат много нови фенове. Винаги съм приветствал присъединяването на нови писти към календара, а и ми е интересно да ги изучавам и да се адаптирам към тях. Изходът от последната надпревара в Корея не бе добър за нас, но съм допълнително мотивиран за хубав резултат следващия уикенд.

Розберг също за първи път ще посети Индия, като и той заяви, че е вълнуващо да откриваш нови култури.

Планирам да изкарам няколко дни в страната, да обиколя някои забележителности, да посетя Тадж Махал. Надявам се първото състезание там да е страхотно шоу за всички. По принцип уча доста бързо нови трасета, но ще е интересно и как да настроим автомобилите при толкова неизвестни наведнъж. Надявам се отново да мога да се състезавам в топ 6 като в Корея, но този път ми се ще и да остана пред определени съперници до финала – допълни Нико.