Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено доволни, че се отдалечиха с още 2 точки от Форс Индия

Рено доволни, че се отдалечиха с още 2 точки от Форс Индия

67
0
Виталий Петров

Пилотите на Рено Бруно Сена и Виталий Петров стартираха от 9-та и 10-та позиция на грида за Гран при на Япония, но само руснакът бе в топ 10 и на финала на надпреварата. Той видя девети карирания флаг на пистата Сузука, докато съотборникът му бе 16-ти в класирането.

Започнахме състезанието с гуми медиум и направих всичко възможно, за да задържа позицията си на старта, тъй като съперниците около мен бяха със софт. При тръгването имаше сериозно превъртане на колелата, но всъщност бе доста добро начало, като се имат предвид именно гумите. С мекия тип щях да спечеля позиции – обясни Петров. – По време на надпреварата бе трудно да разбера дали стратегията ни е проработила. В първите две серии едва се борех с останалите, които бяха със софт. Целта ни по принцип бе да финишираме пред Форс Индия и го постигнахме. Когато и аз сложих меката смес, имах далеч повече прилепяне – тогава вече можех да натисна сериозно! Изпреварих не знам и аз точно колко коли. Жалко, че Серхио [Перес] бе прекалено напред – добави той.

Бруно логично бе разочарован с оглед потенциала на стартовата си позиция.

Виталий ме притисна леко във втория завой и от там нататък трудно се възстанових. В останалата част от състезанието имах грижи с трафика, гумите ми се износваха доста бързо. Има какво да науча от уикенда. Въпреки всичко и ограниченото време на пистата вчера стигнах Q3 и със сигурност бяхме по-силни през последните три дни, отколкото в Сингапур – обясни бразилецът.

Стратегията на тима бе по-различна от избраната от повечето отбори: в Рено изкараха по два стинта с медиум, тъй като R31 буквално изяждаше меките гуми, което бе установено още по време на тренировките.

Положението на питуола беше малко изнервящо, но въпреки всичко следвахме предварителната стратегия – заяви главният рейс инженер Алан Перман. – Тя проработи срещу Форс Индия и Камуи [Кобаяши]. Темпото на Бруно със софт обаче бе по-лошо от това на Виталий и трябва да разберем защо.