Начало Moto News Дуън: Стоунър може да ме задмине

Дуън: Стоунър може да ме задмине

375
0
Мик Дуън

Кейси Стоунър се намира на първо място в класирането за сезона с 40 точки пред най-близкият си преследвач Хорхе Лоренцо. Самият Лоренцо пък заяви, че само чудо може да попречи на Стоунър да стане шампион за втори път при оставащите само три състезания до края на сезона.

С осем спечелени състезания до този момент, Стоунър определено доминира през този сезон. Със своите 38 победи, той се намира само на 16 от изравняването на постижението на своя сънародник, легендата Мик Дуън.

Затова не е изненадващо, че 5-кратният шампион в клас 500 куб. см смята за напълно възможно да бъде изпреварен от своя наследник, поне що се отнася до броя на победите.

„Мисля, че той има поне още пет години активен спорт пред себе си“, заяви пред Fox Sports Дуън. „Ако продължи по същия начин, по който кара до този момент, няма да е изненадващо, ако изпревари постижението ми. Дори може да се опита да настигне и това на Валентино Роси. Той е едва на 25 години.“

При известно стечение на обстоятелствата Стоунър може да стане шампион още на домашното си състезание на Филип Айлънд. Това може да се случи точно на 26-ия му рожден ден. За целта пилотът на Хонда трябва да спечели десет точки повече от Хорхе Лоренцо. Което означава, че при победа на Стоунър, Лоренцо не трябва да се качва на стълбичката.

„Лоренцо е силен съперник“, признава Дуън. „Представянето му е постоянно и много рядко прави грешки.“