Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Истината е, че бяхме прекалено бавни, призна Алонсо

Истината е, че бяхме прекалено бавни, призна Алонсо

91
0
2011,Гран при на Сингапур,старт

14 точки е резултатът на Ферари от Гран при на Сингапур, след като Фернандо Алонсо пресече финала четвърти, а Фелипе Маса – девети. В екипа обаче бяха разочаровани не толкова от този актив, колкото от факта колко бавни бяха на уличното трасе.

За съжаление днес бе невъзможно да стигнем подиума. Не бяхме достатъчно бързи и макар да вървях трети в отделни части от състезанието, бяхме наясно, че рано или късно ще бъда изпреварен – призна Алонсо. – Истината е, че колата ни е трета като скорост понастоящем. На старта бях със суперсофт и износването беше страшно високо. Със софт ситуацията се подобри доста в сравнение с Ред Бул и Макларън. Борихме се през целия уикенд, а ни предстоят пет наистина трудни старта.

Маса даде да се разбере веднага след финала, че е бесен на Люис Хамилтън (Макларън), с кого се сбута и спука гума.

Този инцидент ми коства много, защото вече бях загубил сума ти време в началото заради трафика. Опитах да говоря с Хамилтън след финала, но той просто си тръгна без да ми отговори. Затова му казах какво мисля, когато се оказахме едновременно в района за интервюта – допълни бразилецът.

Сейфти карът също повлия негативно на състезанието на Фелипе, който регистрира пореден разочароващ уикенд, а бе убеден, че може да е в топ 6.