Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица слага каската отново

Кубица слага каската отново

43
0
Роберт Кубица

Още до средата на октомври Роберт Кубица трябва отново да сложи каската и да започне тестове (макар и не още с Формула 1), за да има шанс да се върне в Гран при през следващия сезон. Това заяви мениджърът му Даниеле Морели.

След тежката катастрофа в рали през февруари полският пилот претърпя множество операции и месеци на възстановяване, но все още няма никаква яснота дали ще е в състояние да бъде достатъчно бърз и силен за F1.

Шефът на тима Ерик Булие заяви пред телевизия Глобо миналия уикенд, че се надява да може да ангажира отново Роберт в тима си, но трябва да има яснота дали това ще е възможно най-късно до края на октомври.

Наистина много ценя Роберт и би било чудесно той да се върне, но това трябва да е ясно до средата или най-много до края на октомври – каза Булие. – Моят проблем е, че не бих искал да пропусна шанса, ако Роберт може да се върне, но в същото време е необходимо да защитя най-добре интереса на тима – трябва да имаме най-добра възможна двойка пилоти, която бихме могли да ангажираме.

Булие е наясно, че дори Кубица да успее да се върне, той едва ли веднага ще е на същото ниво.

Не очаквам Кубица веднага да е бърз както преди след една година извън пистите – казва още Булие. – След подобен инцидент завръщане изобщо не е лесно, но трябва все пак да знам.

В случай, че Кубица не е в състояние да се върне в Лотус Рено, Булие ще трябва да избере двама между тримата пилоти – Виталий Петров, Бруно Сена и новият шампион в GP2 Ромейн Грожан.