Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Пирели доволни от липсата на блистеринг

В Пирели доволни от липсата на блистеринг

41
0
Пирели

След случилото се на Спа в Пирели определено на са били особено спокойни преди началото на уикенда на Монца. След първите свободни тренировки обаче от фирмата снабдител определено бяха доволни от положителните резултати. И двете предоставени от фирмата смеси, софт и медиум, се държаха много добре и не повториха феномена от Белгия.

Там износването на гумите бе значително и бе основна тема за пилоти и отбори.

Въпреки високите скорости на Монца обаче не се наблюдаваха подобни проблеми.

„Условията бяха доста предизвикателни, защото температурите бяха високи“, обясни спортният директор на Пирели, Пол Хембери. „Освен това тук скоростта е много висока. Въпреки това обаче нашите продукти показаха много добри резултати. Особено средно твърдите гуми, с които Хамилтън постигна най-добър резултат за деня.

От гледна точка на нашето предприятие е фантастично да присъстваме тук на това трасе. Това е домашното ни състезание и тифозите оказва невероятна подкрепа. Цели шест пилота завършиха деня само в половин секунда зад Себастиян Фетел, което обещава интересно състезание. Имаме две много дълги зони за изпреварване. Сигурен съм, че и квалификацията ще бъде особено интересна.“