Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари и Макларън може би вече са пред Ред Бул

Ферари и Макларън може би вече са пред Ред Бул

46
0

В мъртвото време преди състезанието за Гран при на Белгия на пистата Спа-Франколшамп, медиите единствено успяват да цитират мненията на участващите във Формула 1 главни действащи лица като предварителни прогнози за развоя на оставащата част от шампионата.
След като спечели 6 от първите 8 състезания Себастиан Фетел натрупа огромна преднина, която според Дженсън Бътън, просто трябва да бъде съхранена, за да му донесе втора поредна титла, макар, но според повечето експерти Ред Бул очевидно няма да е най-бързата кола в следващите състезания.
Според шефът на Мерцедес Рос Браун, цитиран от испанският вестник Ас, Ферери и Макларън видимо са изпреравили Ред Бул в последните състезания и това ще продължи, защото имат огромен потенциал.
Никой не би могъл да прогнозира какво ще стана от Спа – твърди Браун, – но всички видяхме, че Ферари и Макларън имаха преднина в последните три състезания, а ще продължават да се развиват.
Управляващият директор на Рено Стив Нилсен също е на мнение, че вече предимството е на страната на съперниците на Ред Бул. Според него по-късното развитие на Макларън и Ферари им дава сега по-голяма възможност да развият технологията на обдухване на дифузьорите.