Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Двойно класиране в точките за Мерцедес

Двойно класиране в точките за Мерцедес

69
0
Михаел Шумахер,Нико Розберг

С двойно класиране в точките приключи Гран при на Германия за тима на Мерцедес. На пистата Нюрбургринг, където една от трибуните е кръстена на щутгартския концерн, се бе събрал кажи-речи целият борд на компанията, който наблюдава как Нико Розберг и Михаел Шумахер пресякоха финала седми и осми.

Направих добър старт днес и спечелих позиция в първия тур. Колата обаче не бе с достатъчно добри настройки и не работеше така добре, както в квалификацията. Направих добра битка с [Фелипе] Маса, но бе невъзможно да го удържа. Седмо място е добре, но имаме още работа, за да използваме максимално добре последните компоненти по автомобила си – коментира Нико.

Шумахер води много двубои на трасето, като дори се завъртя през втората половина на състезателната дистанция. Той призна, че е бил напълно изненадан от случилото се.

Това място обаче е сложно за преминаване, когато не е съвсем сухо. То обаче ми коства място, което е лошото в случая. Към края едно преваляване можеше да увеличи шансовете ни, но то така и не се случи. Като цяло беше добра надпревара – обясни седемкратният световен шампион.

Спиране върху мокро петно е причина за излитането от пистата на Шумахер според шефа на отбора Рос Браун.