Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ден със смесени чувства в Рено

Ден със смесени чувства в Рено

52
0
Ник Хайдфелд

Рено изпраща съботния ден от уикенда за Гран при на Испания със смесени чувства, след като болидът на Ник Хайдфелд се запали, а Виталий Петров даде шесто време и повтори най-силния си резултат за сезона в квалификациите.

– Трябва да сме доволни от резултатите, коментира руснакът. – Екипът направи голямо подобрение днес и моят резултат е отражение на това. Балансът на болида е добър и успях да заема добро място на стартовата решетка. Вече гледам към неделния ден. Очаквам още едно изпълнено с екшън състезание, в което стратегията ще бъде много важна.

На другия полюс беше Хайдфелд, чийто автомобил се възпламени в третата свободна тренировка и механиците не успяха да го възстановят навреме за квалификацията. Германецът не записа време, но стюардите го допуснаха до състезанието заради задоволителните му резултати от петъчните сесии. Той ще потегли от 24-а последна позиция.

– Предизвикателен ден за мен, но нямаше какво повече да направим след проблема с ауспуха сутринта. Имаше малка дупка в десния ауспух и оттам последва прегряване. След това чух странни звуци, двигателят спря и избухнаха пламъците. Тимът веднага започна да работи по автомобила, но не успя да го възстанови. Поне сутринта направих няколко обиколки с твърдите гуми, обясни Хайдфелд.