Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер мотивиран за добро представяне след Турция

Шумахер мотивиран за добро представяне след Турция

58
0
Михаел Шумахер

Михаел Шумахер е по-мотивиран за добро представяне след Гран при на Турция, където се видя напредък с болида на Мерцедес MGP W02. Седемкратният световен шампион бе една от основните обсъждани теми през последната седмица и се водиха доста сериозни спорове дали не е време да си тръгне от спорта, в който се върна миналия сезон. Повод бе репликата му за това, че понастоящем не изпитва радост от състезанията.

След толкова много успехи и рекорди в кариерата си, германецът се бори да постигне добър резултат на писта вече втора година. Личността му обаче все още води до полемики, каквито нито един от днешните състезатели не е в състояние да предизвика – обичан или мразен, Шумахер не е безразличен на никого от почитателите на автомобилния спорт. Самият той не губи увереност и го показа и с коментара си преди Гран при на Испания:

Не бях никак доволен от уикенда си в Турция, но пък там имаше ясни знаци за подобрение в представянето ни като отбор. Те ми подействаха наистина мотивиращо. Повече от окуражаващо е да видим, че упоритият труд на отбора ни вече има резултати, а и всички сме твърдо решени да прогресираме.

Михаел очаква с интерес да проследи как ще се развият нещата на Каталуния при наличието на KERS, DRS и новите гуми на Пирели след вече изминалите четири вълнуващи надпревари.

Съотборникът му Нико Розберг се съгласи, че тенденцията на подобрение в представянето на MGP W02 е налице, а сега е необходимо прогресът да продължи, за да се стигне до реални резултати.

Трябва да имаме скорост не само в състезанията, но и в квалификацията. В Барселона ще имаме доста нови неща за автомобила и се вълнувам как ще проработят. Показахме чудесно ниво на последния тест от предсезонните серии, който бе на Каталуния и се надявам следващия уикенд да постигнем силен резултат там – допълни той.