Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер: Не мога да издам какво е вълшебното лостче!

Шумахер: Не мога да издам какво е вълшебното лостче!

46
0
Нико Розберг

Екипите от Формула 1 активно участват в социалните интернет мрежи през последните година-две, давайки уникален достъп на феновете до работата си по пистите и живота зад кулисите в един от най-затворените световни спортове.

Обикновено по немски резервирани, Мерцедес са един от отборите с цял набор онлайн приложения за почитателите си. Последният жест от тима към запалянковците бе да изберат трите най-интересни въпроса, зададени вчера и да публикуват отговорите на пилотите си Нико Розберг и Михаел Шумахер.

 

– Ако можехте да запазите само една от системите… KERS или DRS?

– Нико: Наистина труден въпрос, тъй като и KERS, и DRS помогнаха състезанията да станат по-интересни тази година. От гледната точка на пилот ще кажа, че и двете системи помагат, създават допълнителни възможности за изпреварвания, а точно това харесват състезателите. След едва три надпревари със системите не съм убеден, че искам да се разделя с която и да е от тях!

– Михаел, какво е вълшебното лостче (то бе споменато вчера в радиокомуникацията по време на квалификацията между Шумахер и инженерите му – б.р.)?

– Ако ви кажа, няма да е вълшебно! Но е устройство на волана, помагащо на Нико и мен да оперираме бързо с определени настройки. Горе-долу това е всичко, което мога да споделя.

– Нико, кой е любимият ти сериен Мерцедес-Бенц за път, когато не си в MGP W02?

– Най-любимият ми Мерцедес е SLS AMG, разбира се. Имах шанс да го покарам няколко пъти и е просто фантастичен автомобил. В момента обаче имам сребърен C63 AMG в гаража си в Монако – той също е наистина готин.