Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Великолепно представяне на отбора, радва се Хорнер

Великолепно представяне на отбора, радва се Хорнер

64
0
Себастиан Фетел

Великолепно представяне на отбора и фантастично завръщане във форма на Себастиан [Фетел] след вчерашния му труден ден – бе коментарът на шефа на Ред Бул Кристиан Хорнер след квалификацията за Гран при на Турция.

Световният шампион разби в първата петъчна сесия своя RB7 на излизане от осми завой. След това се извини на механиците си, задето им създаде толкова много работа (днес повтори, че искрено съжалява), но пък днес им се отплати по възможно най-добрия начин. Полпозишънът на Фетел на Истанбул парк е четвърти поред от четири възможни този сезон и общо 19-и в кариерата му. До него на първа редица ще е съотборникът му Марк Уебър, като и двамата направиха само по едно излизане в Q3.

Решихме да няма втора серия и за двамата ни състезатели. Знаехме, че ще е малко напрегнато, но вярвахме, че стратегически постъпваме правилно. Сега пилотите ни имат нов комплект гуми за състезанието – обясни Хорнер.

Фетел се справи бързо с настройването на автомобила си, а следобед призна, че е било странно да наблюдава от бокса как съперниците му правят бързи обиколки.

Някой може да те бие, но в подобна ситуация единствено наблюдаваш случващото се на екрана, не можеш да сториш нищо повече. Вчера сутринта потроших колата и изтървах цялата следобедна сесия, но момчетата я поправиха и нямах никакви грижи днес, въпреки че се налагаше да догонвам – коментира германецът.

За Себастиан трасето Истанбул парк има особено значение, призна самият той няколко пъти този уикенд. Първата Гран при в кариерата му е точно в Турция през 2006 г.

Спомням си, че бях на ваканция в Гърция. Отне ми сума ти време да стигна дотам и само след два дни се обади Марио [Тайсен], който вече беше шеф на Заубер. Каза ми: Решихме ти да си в колата в Турция и ще ти вземем мярка за седалка вдругиден. Казах ОК, стегнах си багажа и потеглих за Швейцария и фабриката на Заубер с колата си. Това бе пътят ми до Формула 1 и превръщането ми в тест пилот – разказа Себ.