Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Направихме компромиси заради състезанието

Розберг: Направихме компромиси заради състезанието

32
0
Марк Уебър,Нико Розберг,Себастиан Фетел

Нико Розберг заяви след края на днешната квалификация за Гран при на Турция, че би могъл да бъде и малко по-бърз, но в Мерцедес са направили компромиси заради утрешното състезание. Нико ще стартира трети утре, зад двете безспорно най-бързи коли на Ред Бул.

През целия уикенд Мерцедес демонстрират отлична скорост и реално MGP W02 е вторият по бързина автомобил на пистата Истанбул парк, но в обиколките на Нико, а и в тези на съотборника му Михаел Шумахер, нямаше същото постоянство, каквото се наблюдаваше вчера във втората тренировка при Марк Уебър и съперниците от Макларън.

В последната сесия преди квалификацията Розберг бе доста бърз, но бе видимо износването на предната му лява гума. Затова настройките на колата му са били променени малко за квалификацията. Окачването е било съобразено и с влиянието на голямото количество гориво в началото на утрешната надпревара.

В същото време, за да е конкурентоспособен в тактически план утре, Нико, както и съперниците от Ред Бул, спести един нов комплект меки гуми за утрешното състезание, за да има шанс в борбата дори за запазване на третата си позиция зад Себастиан Фетел и Уебър.