Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул остават сдържани за темпото си

В Ред Бул остават сдържани за темпото си

58
0
Марк Уебър

Пилотът на Ред бул Марк Уебър остана сдържан в очакванията си за Гран при на Малайзия, въпреки силната форма на екипа след петъчните свободни тренировки.

Австралиецът беше най-бърз през деня и изпревари с 1.6 сек. Люис Хамилтън с Макларън, макар във втората да мина само с 0.005 сек. пред съотборника му Дженсън Бътън.

– Изглеждаме добре. Това все още е началотона уикенда, представихме се добре на сухо и болидът е надежден, което винаги е хубаво. Изпробвахме всички типове гуми, включителното новите смеси на Пирели, така че не беше толкова лошо. Разликите с останалите са малки и се влияят от това дали си попаднал в трафик или не, как работи KERS. До момента всичко е добре и аз съм някъде в челото, смята Уебър.

Съотборникът му Себастиан Фетел, който остана четвърти в следобедната сесия на Сепанг, също остана спокоен за формата на екипа.

    – За нас това беше обикновен петък. Повече или по-малко свършихме планираната работа и нямахме големи проблеми. Направихме много обиколки и събрахме доста данни. Поведението на гумите е много по-различно от това в Мелбърн, не държат толкова дълго, но това е така за всички, обясни световният шампион.

    Според него е рано да се съди за състоянието на Макларън. – Изглеждаха доста близо следобед. Винаги е трудно да разбереш какво точно са постигнали заради количеството гориво в резервоара. Но и ние не карахме с пълен болид през целия ден, каза Фетел.

    В сутрешната тренировка германецът имаше известни проблеми със системата KERS в своя RB7, а днес екипът ще реши дали е достатъчно надеждна, за да бъде използвана в останалата част от състезателния уикенд.

    – В Австралия технологията криеше потенциални рискове и след петъчния ден я свалихме от болидите. Тук обаче е надеждна, така че в петък вечер ще вземем решение дали да я използваме, каза изпълнителният директор на Ред бул Кристиан Хорнер.