Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Торо Росо искат ФИА да спре развитието на мотора на Мерцедес

От Торо Росо искат ФИА да спре развитието на мотора на Мерцедес

67
0

Спортният шеф на Торо Росо Франц Тост смята, че ФИА трябва да замрази развитието на двигателя на Мерцедес, за да може конкурентите да ги настигнат и да има истинска битка в челото. Сребърните стрели доминират от началото на новата турбо ера, която започна през 2014 г. като продължават да имат сериозна преднина спрямо Ферари, Рено и Хонда. За да може това изоставане да бъде наваксано, отпадна ограничението от 32 токена за развитие на задвижващите системи за целия сезон. Дали обаче разликите ще намалеят през тази година предстои да видим.

„Надявам се, че рано или късно ще се постигне някакво изравняване по отношение на задвижващите системи, защото в момента сме далече от това, каза Тост. – Трябва Мерцедес, Ред Бул и Ферари да се борят в шампионата и ако те сами не могат да се изравнят, ФИА трябва да се намеси. Ако зависеше от мен, щях да замразя двигателя на Мерцедес, за да могат другите да ги настигнат, и след това да замразя и тях.

Щях да оставя само развитието на батерията, защото това е нещо за бъдещето и е важно за производителите. Освен това трябва да намалим разходите. Говорим за това от много години, но нищо не се случва. Аз бих сложил таван. Някои хора казват, че положението е неконтролируемо, но това не е вярно. В Торо Росо имаме историята на всеки винт и можем да кажем откъде идва и колко струва.“