Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вурц ще помоли пилотите да помогнат на Япония

Вурц ще помоли пилотите да помогнат на Япония

32
0
алекс вурц

Бившият Ф1 пилот Алекс Вурц ще помоли асоциацията на пилотите във Формула 1 да помогне по някакъв начин на пострадалите от земетресението и последвалото цунами жители на Япония.

Почти всички пилоти изразиха своята тревога от случилото се в страната, но според Вурц трябва да бъде направено нещо по-сериозно, за да се помогне на жителите на Япония в този труден момент и затова той смята да помоли асоциацията на пилотите да бъде направено нещо по този въпрос.

„Аз ще помогна и ще потърся асоциацията на пилотите колкото може по-скоро, за да обединим всички състезатели във Ф1  и да окажем някаква подкрепа, защото всички Гран при пилоти обичат Япония“, написа австриецът в своята страница в Туитър.

Естествено най-силно разтревожени са Камуи Кобаяши и Сакон Ямамото, които изразиха благодарност към Вурц за това, че смята да направи нещо по въпроса, а Карун Чандок пък предложи да бъде организиран благотворителен търг. Подобно нещо бе направено и преди две години, когато силно земетресение нанесе огромни щети в италианския регион Абрузо.