Начало Рали Доставките на клиентските коли Фиеста RS WRC започват през месец май

Доставките на клиентските коли Фиеста RS WRC започват през месец май

70
0
???? ?????? RS WRC

Първата доставка на рали автомобила Форд Фиеста RS WRC за клиентски пилоти и отбори ще може да бъде осъществена през май, информираха от М-спорт.

Колата направи изключително успешен дебют в първия кръг от сезона на WRC в Швеция (10-13 февруари) – трите екипажа на подиума се състезаваха именно с такъв автомобил.

Форд Фиеста RS WRC може да участва в състезания както от световния рали шампионат, така и в националните шампионати на различните държави. Естествено, при участие в последните, компанията производител ще доставя различни аеродинамични пакети и леко видоизменени технически характеристики в съответствие с правилата на дадения шампионат.

Фиеста RS WRC е създадена на база Фиеста S2000, която се състезава през цялата миналата година в поддържащата категория на световния рали шампионат S-WRC. Той бе спечелен от Хави Понс именно с такъв автомобил.

С състезателният дебют на Фиеста S2000 пък бе в рали Монте Карло (кръг от IRC – Intercontinental Rally Challenge) през януари 2010 г. и бе спечелено като зад волана бе заводският пилот на Форд Мико Хирвонен.