Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Животът е по-важен от Ф1

Маса: Животът е по-важен от Ф1

40
0
Фелипе Маса

Фелипе Маса изрази съжаление от факта, че керванът на Ф1 няма да отиде в Бахрейн за началото на сезона, но подкрепи напълно решението надпреварата там да бъде отложена.

„Всички тук са малко или много готови да отидат в Бахрейн, не само за състезанието , но и за тестовете, но човешката страна е много по-силна, отколкото професионалната, защото това, което става там, е много сериозно.

Надявам се всичко да се нормализира. Сигурността на хората е много по-важна от професионалната страна. Може би ще се върнем там по-късно през годината. Сега ще стартираме в Австралия, но аз харесвам Бахрейн и ще се радвам да се върна там“, заяви бразилецът, който постигна най-добро време на тестовете вчера.

На същото мнение е и колегата му Марк Уебър, който разбира се изрази удоволствието си от факта, че родината му отново ще е домакин на първия кръг за сезона.

„Мисля, че бе взето правилното решение, имайки предвид какво се случва, така че сега очакваме да дойде време за Мелбърн.

Щеше да е хубаво да отидем в Бахрейн, но се надявам, че там все пак ще има състезание. А колкото до старта в Мелбърн – това е домашното ми състезание и както винаги го очаквам с нетърпение. Това е сензационно събитие, а ние сме в добра форма като отбор, затова се надявам там да постигнем добър резултат„, заяви пилотът на Ред Бул.